Twitter – Una din cele mai populare retele sociale de pe planeta. Statistici si Detalii !

Twitter este o retea de microblogging, fondata in 2006, care a reusit sa se impuna in doar cativa ani drept unul din cele mai vizitate retele sociale de pe planeta.

Twitter este o retea sociala aparte, chiar daca incearca sa se apropie in ultimii ani mai mult de Facebook sau de Google +. Dar aceasta retea sociala ce are drept logo celebra deja pasare albastra, se diferentiaza de celelalte retele sociale in foarte multe feluri.

Mai intai, prin limita de caractere ce se poate utiliza la un tweet. Are putine ilustratii, dar acest lucru se va schimba, cu siguranta. In schimb, are un puternic potential in ceea ce priveste viralitatea si numarul de share-uri.

Twitter, fata de Facebook, datorita felului in care este construita, nu este adresata unui public de masa. Totul este in asa fel facut pentru a da impresia unei retele minimaliste. Aici avem impresia ca mesajele persoanelor care au mii si mii de followeri ni se adreseaza tocmai noua. Si chiar daca cifrele statisticilor sunt foarte mari si ne arata ca este vorba despre o retea sociala la o scara mai mare, legaturile create aici sunt foarte personale.

– numarul de utilizatori activi lunar- 336 de milioane.
– procentul de utilizatori activi pe mobil- 80%.
– numarul de utilizatori activi in fiecare zi- in jur de 100 de milioane.

In Romania, in ianurie 2018, cifrele sunt destul de impresionante, fata de alti ani:
– numarul de utilizatori : 377, 568.
– utilizatori activi: 24, 400.
– numarul de tweets- 1,600, 013.

Si totusi, in ceea ce priveste media, se pare ca Twitter, este foarte folosita, nu doar Facebook. Toate vedetele, numele mari din muzica sau din cinematografie, chiar si din politica, au un cont aici.

Am putea spune ca Twitter este regatul mesajelor mici sau ale lucrurilor pe care ai sa le spui pe scurt. Deci trebuie sa dai dovada de imaginatie si sa spui tot ce ai in minte, fiind cat mai succint. Ne face sa devenim deci mai nostalgici deoarece pe vremuri trebuia sa numaram caracterele si la SMS-uri.

Twitter nu este doar o retea sociala majora, este in acelasi timp si un fenomen social. Mai mult ca niciodata, toate marcile, mijloacele media si persoanele influente sau consumatorii vin aici pentru a face schimb de pareri si a interactiona.

Care sunt avantajele acestei retele?
– este o retea sociala “instant”. Este avantajul sau numarul 1. Ne putem informa in timp real si putem difuza anumite informatii instantaneu.
– datorita celor 280 de caractere ale sale, mesajele sunt extrem de succinte si fac ca informatia sa fie transmisa foarte repede. Optand pentur un format mai concis, vei atrage mai repede atentia.
– platforma permite si legarea de noi relatii de prietenie. Tweets-urile de aici sunt publice Deci oricine poate sa aiba acces la informatii, la continuturi si sa intre in legatura cu tine.
– in general, tweets-urile de aici sunt virale si poti sa atargi atentia unor persoane foarte numeroase. Trebuie doar sa incerci ca posturile tale sa fie cat mai atractive.

CUMPARA URMARITORI/FOLLOWERS TWITTER LA UN PRET EXCELENT CU LIVRARE RAPIDA !