YouTube in Romania – Detalii si Statistici

Oare unde se va opri YouTube? Platforma « regina » atunci cand vine vorba despre streaming video, continua sa de dezvolte tot mereu cu viteza luminii si sa isi mareasca in mod constant numarul de utilizatori.

Platforma video de la Google, continua sa atraga tot mai multi « spectatori » care se uita din ce in ce mai mult la continuturile sale, pe televizoarele lor inteligente.

Se pare ca in jur de 1,8 miliarde de persoane conectate se uita in fiecare luna la videoclipurile de pe YouTube. Dar am precizat ca aceste persoane sunt conectate, deoarece numarul de utilizatori care se uita la videoclipuri pe YouTube fara sa fie insa logati, este in realitate mult mai mare. O statistica demonstrand un progres continuu al platformei YouTube care avea in jur de 1,5 miliarde de utilizatori conectati acum un an.

Alte studii sau statistici au ajuns la concluzia ca 90% din utilizatorii sau au peste 18 ani. Iar 50% peste 30 de ani. Deci aceasta platforma nu se adreseaza doar adolescentilor.

In fiecare minut, peste 300 de ore de videoclipuri sunt postate aici. Site-ul a devenit chiar al doilea motor de cautare din lume, dupa Google. Aici gasesti de toate- muzica, filme, jocuri, sfaturi in materie de coafuri, frumusete, make-up, deco, bricolaj, IT… este un fenomen enorm, mai ales in randul tinerilor. Acestia isi urmaresc vedetele favorite, creeaza si ei la randul lor videoclipur sau vin aici sa se distreze. Iar YouTube este pe cale sa devina sursa numarul unu in materie de muzica, inainte de Deezer sau Spotify.

Pe YouTube, lumea are impresia ca vorbeste doar cu prieteni. La televizor, intre vedete si spectatori exista o distanta prea mare. Aici ai impresia ca iti sunt foarte apropiati. In plus. pe YouTube alegi doar ceea ce vrei sa vizionezi.

In Romania, cifrele suna cam asa: in anul 2017, pe canalele romaneşti de YouTube, au fost postate in jur de 61.504 videoclipuri, care au fost vizualizate de aproape 3,7 miliarde de ori. De asemenea, materialele video postate aici, au primit la randul lor, 8,4 milioane de comentarii si au fost votate pozitiv de aproximativ 95 de milioane de ori. Dar, aceleaşi clipuri au primit si 3,96 milioane de voturi negative.

Numărul total al abonatilor la canalele YouTube din Romania, in luna iulie, s-a situat la 95,841 milioane, mai mult cu 28% , comparand cu cifrele consemnate in ianuarie, in acelasi an.

Romanii urmaresc mai ales gameri, comedieni si vloggeri extrem de controversati. Iar cele mai populare videoclipuri din 2018 in Romania, au fost cele care au reluat show-uri TV, cele care au prezentat videoclipurile artistilor autohtoni- pe primele locuri fiind doar creatii locale, dar si cele cu artisti care canta reggaeton.

Ei bine da, platformele si retelele sociale ocupa mare parte din viata noastra. In lume sunt in jur de 4,2 miliarde de utilizatori de Internet. Adica mai mult de jumatate din populatia mondiala. 3,03 miloarde dintre ei sunt activi pe retelele sociale iar din 135 de minute petrecute pe Internet in fiecare zi, in jur de 40 de minute se petrec pe YouTube.

CUMPARA VIZUALIZARI/ABONATI YOUTUBE LA UN PRET EXCELENT CU LIVRARE RAPIDA !